70/630-7398
Telefon: 30/646-5059

Kukamosás

Kukamosás tisztán, hatékonyan

Szellőzőrendszer tisztítás:


A szellőzőrendszer tisztításának problémája szintén felmerül a társasházak üzemeltetése során, cégünk erre is korszerű megoldást kínál. Modern eszközeinkkel tisztítjuk meg a házak függőleges szellőzőrendszerét, ezáltal tesszük a szellőzését tökéletesebbé.

Nagyon fontos, hogy a szellőzőrendszer tiszta legyen, hiszen akkor működik jól. Tisztítás után a por és a kellemetlen szag jelentős mértékben csökken, és sokat teszünk a baktériumok és kártevők ellen. Mindezeken túl a szellőzőmotor teljesítménye is javul, csökkenhet a ház energiafogyasztása is.  

A tisztítás első lépése egy állapotfelmérés. A szellőzőmotorok leszerelése után infrakamera segítségével felvételt készítünk a szellőzőrendszerről. Így meg tudjuk állapítani a szennyezettség mértékét, illetve a rendszer esetleges olyan hibáit, mely részlegesen vagy teljes mértékben alkalmatlanná teszi a szellőző rendszert a hatékony működésre. Igény szerint írásbeli véleményt is adunk a kamerafelvétel mellé a sérülések, roncsolódások, szabálytalan bekötések pontos helyét meghatározva.

Ezután a csőrendszerből egy nagyteljesítményű elszívóberendezéssel a tisztítás során a forgókefe által a cső faláról eltávolított port elszívjuk, így meggátolva, hogy a légcsatornán keresztül a lakásokba kosz kerüljön. A tisztítás során a csőből kikerülő lerakódott szennyeződést veszélyes hulladékként kezeljük, s a munka végeztével elszállítjuk. A fogókefe speciális eszköze munkánknak, mely kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve.
A szellőzőmotor ventilátorlapátjainak tisztítása szintén része a folyamatnak, mely által a ventilátorlapátok zajmentesebben és több levegőt átáramoltatva tudnak működni.

A szellőzőrendszer tisztítása után, de még a szívómotorok visszaszerelése előtt infrakamera segítségével ismét készítünk egy felvételt a szellőzőrendszerről. Ezt a felvételt a megrendelő szintén megkapja, így az érdeklődő lakók is láthatják a változást.
A kamerafelvétel után a elszívómotorokat visszaszereljük a helyükre.
Cégünk korszerűen, gyorsan és hatékonyan végzi a tisztítást, ahogy már a többi tevékenységünknél tapasztalhatták.

Infrakamera felvétel szellőző, ledobó és ereszcsövekről:

Több társasháznál felmerült a probléma, hogy a fenti szellőzőrendszerek valamelyikéből büdöset éreztek, dugulásra gyanakodtak, vagy esetleg nem töltötték be hatékonyan a funkciójukat.

Az infrakamerás felvétel készítése a csőrendszer megbontása nélkül adhat választ arra, hogy hol és milyen probléma található. A lakónak és lakóközösségnek gyakran gondot okoznak, a dugulások, esetleges beázások, kellemetlen szagok, melynek okát gyakran a szellőzőrendszer elégtelen működésében kell keresnünk. A kamerafelvétel készítése után ebben az esetben írásbeli véleményt adunk a megrendelőnek a kamerafelvétel vizsgálata során tapasztaltakról a felvétel mellé, így könnyebb lesz a javításokat elvégezni.